Nem csak a mérgező gázokat kell mérni!

Az utóbbi hónapokban számos alkalommal írtunk a mérgező gázok mérésének fontosságáról, annak technikai lehetőségeiről. Külön sorozatot szenteltünk a szén-dioxid káros hatásainak, a CO2 mérés fontosságának közösségi területeken. (Tiszta levegő, tiszta fej! Szintelen, szagtalan, életveszélyes!)
Azonban nem csak a mérgező gázok, vegyületek, de az oxigén szintjének mérése is létfontosságú lehet bizonyos objektumok, infrastruktúrák esetében.
A sportcsarnokok, koncerttermek, színházak, közös légterű irodakomplexumok mind-mind olyan helyek, ahol az oxigénszint dinamikusan változik a területet kitöltő látogatók/dolgozók számától függően.
Éppen ezért fontos az oxigénszint folyamatos monitorozása az adott terület minden pontján. Ez hatékonyan hordozható eszközökkel oldható meg.
Ehhez ajánljuk most figyelmébe legújabb termékünket a Senko SGT-P egygázos, hordozható személyi gázérzékelőt, melyet most 10% kedvezménnyel rendelhet meg tőlünk.


Az SGT-P cserélhető gázszenzorral és akkumulátorral rendelkezik, mely szinte korlátlan élettartamot biztosít. Bekapcsolás után az SGT-P folyamatosan figyeli a környezeti levegőben az oxigén arányát és riasztja a felhasználót a nem biztonságos vagy alacsony szintre. A riasztás LED, vibráció és hangjelzéssel figyelmeztet abban az esetben, ha az oxigénhiány eléri a beállított biztonsági értéket. A riasztási határérték, a kalibrációs tartomány és a kijelzés konfigurációja megváltoztatható a SENKO-IR Link opció segítségével.
A SENKO SGT-P megbízható gázérzékelést biztosít veszélyes munkaterületeken is. Az Oxigénen túl más célgázok érzékelésére is elérhető, mint hidrogén-szulfid (H2S), Szén-monoxid (CO), Ammónia (NH3), Hidrogén (H2), Kén-dioxid (SO2). Kis mérete, alacsony súlya, egyszerű kezelhetősége révén a legnehezebb munkakörülmények között is kiválóan használható személyi védőeszköz.

Műszaki adatok:

Típus

SGT-P

Érzékelt gáz

O2

CO

SO2

H2

H2S

NH3

Érzékelő típusa

Elektrokémiai érzékelő

Érzékelési mód

Diffúziós (Opció: mintavevő szivattyú [Sp-pump 101])

Mérési tartomány

0~30 tf%

0~500ppm

0~20ppm

0~1000ppm

0~100ppm

0~100ppm

Szenzor élettartam

2 év

> 2 év

> 2 év

> 2 év

> 2 év

> 2 év

Felbontás

0.1 tf%

1 ppm

0.1 ppm

5 ppm

1 ppm

1 ppm

Kijelző

LCD kijelző (háttérvilágítással)

Riasztás kijelzés

vörös, Villogó LED-ek (Fénykibocsátó dióda)

Riasztási szint állítás

Felhasználó által választható SGT IR Link és PC Szoftverrel

Adatgyűjtés

30 legutóbbi esemény

További információ a SENKO magyarországi honlapján: https://www.gazveszely.hu/

 

Közzététel dátuma: 2022. január 26.

Csatlakozz hozzánk: Facebook