A gáz a mindennapjaink szerves része

Sokan azt gondolják, hogy a gázérzékelés és a gázvédelem kizárólag ipari környezetben előforduló feladat. A gázveszély azonban nem válogat, sőt a nem-ipari gázszivárgások jóval veszélyesebbek és több halálesetet okoznak. Új weboldalunkon azonban mindent megtalál, amivel ezeket az eseteket elkerülheti.

 

A www.gazveszely.hu oldalunkat kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy mindenkivel megismertessük a SENKO hordozható gázérzékelő eszközöket, melyek ipari és lakossági felhasználás esetén is ideális védelmet nyújtanak.
De vajon, miért állítjuk, hogy a nem-ipari gázszivárgások veszélyesebbek? Azért mert napjainkban az ipari felhasználók, épületüzemeltetők tudatosan fektetnek hangsúlyt a gázérzékelésre. Telepített gázérzékelők, hálózatba kapcsolt felügyeleti rendszerek védik a munkaterületeken dolgozókat. Lakossági környezetben azonban a gázvédelemnek nincs még úgynevezett kultúrája. Ezt bizonyítják évről-évre a szén-monoxid mérgezéses esetek, melyekről sokat hallunk a médiában.
 
A www.gazveszely.hu oldalunkon elérhető termékek azonban nem-ipari felhasználás esetén is ideálisak, gyakran nélkülözhetetlenek.
Milyen felhasználócsoportokat különböztethetünk meg a nem-ipari hordozható gázérzékelők szempontjából.
  • Professzionális felhasználók: Ide tartoznak azon klímák, gázkazánok, egyéb eszközök javításával, szervizelésével foglalkozó szakemberek, akik gyakran látogatnak olyan területre(lakásba, épületbe stb), ahol korábban még nem jártak, így nem ismerik az épület gázveszélyre vonatkozó jellemzőit. Számukra elengedhetetlen a hordozható gázérzékelők használata,  mely nem csupán a szivárgás lokalizálásában segít, de időben riaszt az életveszélyes gázkoncentráció esetén is.
  • Lakossági felhasználók: Azon végfelhasználók, akiknél főként riasztási célból vásárolnak hordozható gázérzékelőket. Elsősorban szén-monoxid veszély felismerésére használható eszközöket javaslunk számukra, de fontos az oxigén szintjének mérése is. Zsúfolt irodákban, bevásárlóközpontokban, zárt iskolatermekben észrevétlenül csökken az oxigénszint, melynek hátrányairól itt írtunk (korábbi cikk olvasása). Végfelhasználóként az egyszerűen ellenőrizhetjük az oxigénszintet az épület bármely pontján a SENKO hordozható eszközével, és szükség esetén szellőztetéssel, a szellőztetőrendszer aktiválásával megakadályozhatjuk, hogy a szint veszélyes értéket érjen el.

 

Látogasson el weboldalunkra, ahol a teljes SENKO hordozható termékskálát megtalálhatja.

Csatlakozz hozzánk: Facebook