Üzemanyag árak emelkedése

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a cégünk által korábban igénybevehető üzemanyagárak több mint 50%-kal megnövekedtek a számla üzemanyagpótdíjat tartalmaz a 94/2022. (III.10.) számú (a vészhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX törvény eltérő alkalmazásáról 1§ (1a) pontjában meghatározottak következtében) kormányrendelet alapján a céges gépjárművekre vonatkozó eddig garantált „üzemanyag árstop” helyett piaci üzemanyagár bevezetése miatt. 
Ilyen költségnövekedéssel szerződéseink felülvizsgálatánál, valamint megújításánál még nem merült fel bennünk. Erre sem a Partnereink, sem a Szenzortechnika nem készült fel, ezért ennek kezelésére intézkednünk szükséges.
Fentiek miatt kénytelenek voltunk bevezetni pótdíjat, amely lehetővé teszi az üzemeltetési költségnövekedés egy részének fedezését és a szükséges kiigazításokat:

  • a karbantartási díjhoz igazodóan „Üzemanyag pótdíjat” érvényesíthessünk nettó 1.500, 2.500 és 3.500,-HUF+ÁFA/alkalom közötti mértékben

Továbbá célunk, hogy a közöttünk lévő szerződéses jogviszony kiegészítésre kerüljön az ilyen esetekre – rendkívüli, nem tervezhető külső körülmények.

Cégvezetés
 

 

Közzététel dátuma: 2022. augusztus 16.

 

Csatlakozz hozzánk: Facebook