A titokzatos F-gáz! A rejtőzködő veszély, mely mindenhonnan les ránk.

Ott lapul mindenhol. Nem csak gyártóüzemekben, de az összes modern, korszerű, komfortos otthonban is megtaláljuk.

De mi pontosan az F-gáz és milyen veszélyeket jelent számunkra?

Az F-gázok, vagyis a fluorozott üvegházhatású gázok, olyan vegyületek, amelyek fluor és szén atomokat tartalmaznak. Ezek közé tartoznak például a freonok, amelyeket hűtőgépekben, légkondicionálókban és aeroszolokban használnak. Bár az F-gázok segítettek csökkenteni az ózonréteg károsodását azáltal, hogy helyettesítették a korábban használt káros klórtartalmú vegyületeket, sajnos komoly környezeti károkat okoznak, mivel magas globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkeznek. Bár a légköri tartózkodási idejük rövidebb, mint a más üvegházhatású gázoké, például a szén-dioxidé, a hatásuk sokkal erősebb, mivel sokkal nagyobb a felmelegedő képességük.

De a Szenzortechnika Kft nem csak a környezetvédelmet, hanem az emberi egészséget is fontosnak tartja. Az F-gázok pedig az emberi egészségre is veszélyesek. A magas koncentrációban való kitettség légzési nehézségeket, bőrirritációt és akár hosszú távú egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Ezért létfontosságú, hogy valamilyen F-gáz-érzékelő rendszerrel rendelkezzünk, amely észleli az esetleges szivárgásokat. A Szenzortechnika Kft több mint 25 éves tapasztalatával, szakmai tudással, megbízható, költséghatékony, gázérzékelő rendszerekkel segít megóvni Ön, munkatársai és munkakörnyezet biztonságát.

Hol találkozhatunk az F-gázokkal?

Az F-gázok felhasználásának egyik módja a hűtő- és légkondicionáló rendszerek. Ezek a rendszerek F-gázokat használnak hűtőközegként. Használják őket azonban épületek habszigetelésének előállításához is, valamint a félvezető gyártás területén.

Hogyan védekezzünk az ilyen gázokkal szemben?

A Szenzortechnika Kft érzékelő, érzékelő központjai a legbiztonságosabb eszközei annak, hogy az expozíció valószínűségét csökkentsük. Telephelyének, gyártóüzemének, irodaházának méretétől függően tervezzük meg gázérzékelő rendszerét az érzékelőket olyan kulcsfontosságú helyeken helyezve el, ahol a szivárgás kockázata a legnagyobb. Érzékelőinket úgy terveztük, hogy a gázok minimális mennyiségét is érzékeljék.

Kínálatunkban fix vagy hordozható érzékelők is megtalálhatóak, így átfogó védelmet nyújtanak a fulladásos, mérgező és gyúlékony gázok által jelentett kockázatokkal szemben, mivel időben figyelmeztetik Önt és munkatársait egy esetleges szivárgásra.

Szakértőink gondosan ügyelnek arra, hogy megbízható, költséghatékony megoldásokat nyújtsanak, amelyek az Ön igényeihez igazodnak. Tekintse meg teljes kínálatunkat weboldalunkon, ha pedig kérdése merül fel, keressen minket bizalommal!

Csatlakozz hozzánk: Facebook