Személyi vagy áttelepíthető gázérzékelő. Mi a különbség?

A Szenzortechnika Kft. kínálatában évek óta elérhetőek a mobil, személyi gázérzékelő megoldások, melyek segítségével a munkavállalók közvetlen biztonságát szavatolhatjuk a munkaterületen történő mozgásuktól függetlenül. Ezen berendezések perszonális védelmet és a mozgáshoz kötött adatokat szolgáltatnak. De vajon, hogyan oldható meg, ha egy olyan hatalmas munkaterületen kell gázvédelmet kiépíteni, ahol nincs lehetőség fix telepítésre, a területen dolgozó nagyszámú kolléga miatta a személyi gázérzékelők alkalmazása már nem lenne gazdaságos, valamint komplex rendszerre, adatokra van szükségünk? Nekünk természetesen erre is van megoldásunk. Ez az áttelepíthető érzékelő rendszer!

Ahogyan a nevében is benne van, ez a megoldás nem egyetlen eszköz, hanem egy kész rendszer, mely ötvözi magában a fix telepítés által biztosított védelem és adatkomplexitás, valamint a helyváltoztatás minden előnyét.
A GM BMI25 hordozható érzékelő rendszer tökéletes megoldás ideiglenes munkaterületek gázvédelmének ellátására. Rádiós adatkapcsolatának köszönhetően nincs szükség vezetékezésre. Az egyes érzékelők nyolcszáz méter távolságból is csatlakoznak a központi adatkezelőhöz, így négy eszközzel egy több mint két négyzetkilométeres területet is monitorozhatunk. Öt különböző gáz érzékelésére is képes egyszerre, kialakításának köszönhetően kitűnően tűri a szélsőséges időjárást, akár 170 órányi folyamatos működésre képes.
Hálózatonként akár 30 eszköz párosítható, a központi egység pedig egy időben 16 külön hálózat (maximális kihasználtság esetén közel 500 érzékelő) adatainak kezelésére képes. Akár Zóna 0 ATEX besorolású helyeken is alkalmazható. A riasztásbiztonságért 103dB-es hangjelzés és 360 fokos ultraerős fényjelzés felel.

Milyen egyéb előnyei vannak a vezeték nélküli érzékelő rendszernek?
A vezeték nélküli jeladók áthelyezhető érzékelő berendezések, amelyek teljesítménye megegyezik a fix gázérzékelőkével. A hagyományos hordozható érzékelőkkel ellentétben ezek területfigyelő berendezésként, nem pedig személyi védőeszközként használatosak. A rögzített adatokat 4 hónapig tárolják.
Összefoglalásként megállapítható, hogy a Szenzortechnika Kft GM BMI25 hordozható gázérzékelő rendszere ideális megoldás olyan ideiglenes munkaterületek védelmére, ahol többféle gázkitettség valószínűsíthető nagy területen.

Amennyiben többet szeretne megtudni ezen megoldásunkról, látogasson el a termék oldalára, ahol videós anyagot is talál a megoldásról.

 

Csatlakozz hozzánk: Facebook