Két új szivárgásérzékelő a Fieldpiece kínálatában

Az amerikai Fieldpiece szivárgáskeresői immár egy évtizede magasra tették a lécet a tartósság, érzékenység és megbízhatóság tekintetében. Most a két újabb érzékelő emeli a mércét. A DR82 infravörös hűtőközeg-szivárgáskeresőt  és a DR58 fűtött diódás szivárgásérzékelő magasabb teljesítményt nyújt és új, fényes, kék háttérvilágítású LCD-képernyőjével a könnyebb olvashatóságot biztosítja.

A Fieldpiece Instruments két új hűtőközeg-szivárgásérzékelőt - egy infravörös és egy fűtött diódás változatot - jelentett be.
A mindennapos, kültéri használatra szánt készülékeket úgy tervezték, hogy a szivárgásinformációkat megjelenítő nagy, fényes kék LCD kijelzőjükön a fényes napsütésben vagy gyenge beltéri fényben is könnyen leolvashatók legyenek. A kijelzők oszlopdiagramokat és számértékeket jelenítenek meg. A hosszú élettartamú 2600 mAh akkumulátorok a gyártó szerint egész napos töltés nélküli használatot tesznek lehetővé, feltöltésükhöz hat óra szükséges. A készülékek tömege 400g.
Mindkét érzékelő hang- és fényjelzéssel tájékoztat a különböző hűtőközegek szivárgásának detektálásakor. A hangjelzés természetesen némítható.

A DR82EUR infravörös modell  1 gramm/év-nél alacsonyabb szivárgást is érzékel. Mivel infravörös, érzékeli a hűtőközeg szintjének változását, így kezelőjének nem kell manuálisan változtatnia az érzékenységet. Az érzékelőt úgy tervezték, hogy körülbelül tíz évig működjön. A DR82EUR emellett egy cserélhető vízzáró szűrővel is rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a nedvesség és a szennyeződések elérjék az érzékelőt, megelőzve a szennyeződésekkel kapcsolatos meghibásodást. 

Az új DR58EUR modell a legkorszerűbb fűtött diódás érzékelővel rendelkezik, amely a gyártó szerint nagyon érzékeny a CFC-kre, HFC-kre, HCFC-kre, HFO-kra és keverékekre. Ezen modell  érzékenysége is jobb, mint 1 gramm/év. Az abszolút hűtőközeg-koncentrációra reagál.  

A műszer bekapcsoláskor alapértelmezés szerint automatikus nullázási üzemmódban van, és két másodpercenként frissül, amíg szivárgást nem észlel. A felhasználók kézzel is nullázhatják az értékeket, hogy még a szennyezett területeken is könnyebben megtalálják, lokalizálhassák a szivárgásokat.
A nagyméretű LCD-kijelzőn a szivárgás méretének számértéke és a szivárgás intenzitását jelző oszlopdiagram látható. 
Három érzékenységi szint állítható be egy gombnyomással, hogy még a hűtőközeggel szennyezett környezetben is megtalálják a szivárgásokat. A mindössze 20 cm hosszú, kompakt méretének köszönhetően a készülékek masszívak, könnyen kezelhetők és tarthatók. A tartósság érdekében mindkét készülék IP54-es vízállóságú.
Mindkét készülékhez alapfelszereltségként egy ütésálló hordtáska, USB töltőkábel és hálózati adapter, valamint öt csere szűrőbetét és tömítőgyűrű tartozik.

Tekintse meg a két terméket működés közben. A videóban, a „beállítások”  ikonra kattintva magyar automatikus feliratozást is beállíthat.

Közzététel dátuma: 2021. július 12.

Csatlakozz hozzánk: Facebook