„Itt van az ősz, itt van újra...” - Újra aktuális a mustgáz kérdés

A szén-dioxid az a veszélyes gáz, mely leginkább jelen van a mindennapjainkban, így ez okozza a legtöbb gázmérgezéses esetet is. A szüreti szezonban a mustárgáz veszélye növekszik. Alábbi cikkünkben néhány tévhitet oszlatunk el és fontos információt is megosztunk Önnel. Megmutatjuk, miért fontos a hordozható gázérzékelők használata.

Népi hagyomány, hogy szüreti szezonban a borospincéket csak égő gyertyával látogatják a borászok, mivel a váratlanul kialvó láng a mustgáz(szén-dioxid) veszélyes koncentrációjú jelenlétére utal. Azt viszont sokkal kevesebben tudják, hogy ha a kézben tartott gyertya lángja nem alszik el, attól még a pincében lehet halálos a szén-dioxid koncentráció!

Miért?

Ha a levegő szén-dioxid koncentrációja megközelíti a 10 százalékot, már eszméletvesztés, fulladás léphet fel. A gyertyaláng azonban csak 14 százalékos koncentrációnál alszik ki!
Sőt, szén-dioxid nem csak borospincékben keletkezhet, hanem takarmánysilókban vagy szennyvíztározók körzetében. A gáz ellen gázmaszkkal, gázálarccal nem lehet védekezni, csupán hamis biztonságérzetet adnak ezek az eszközök.
Éppen ezért fontos a szén-dioxid elleni professzionális védelem minden olyan objektumban, területen, ahol a szén-dioxid kitettség legkisebb veszélye is fennáll.
Hogyan biztosíthatjuk a területen egyszerre mozgó munkatársak védelmét?
A tökéletes megoldás a hordozható gázérzékelő, mely azonnali, aktuális adatokat szolgáltat az adott helyszínről és a gázkitettség veszélynek legkisebb jelére is riaszt.
A Szenzortechnika Kft a dolgozók szén-dioxid mérgezés elleni védelmére a Senko egygázos hordozható modelljét javasolja. Az iGAS CO2 egy nem diszperzív infravörös érzékelőt használ a méréshez. Szenzorának élettartama 5 év, egyetlen töltéssel pedig akár egy teljes hétig is használható. Por és nedvességálló burkolata kifejezetten ipari igénybevételre készült, így ütésálló, mindemellett könnyű.
A termékről bővebb információkat talál webáruházunkban, ahol néhány kattintással be is szerezheti a szén-dioxid mérgezés elleni tökéletes védelmet.

termékrészletek ide kattintva

Közzététel dátuma: 2022. szeptember 13.

Csatlakozz hozzánk: Facebook