A gonosz alvó ügynök, aki minden helyiségben ott lapul

Előző anyagunkban a levegőminőség mérésével kapcsolatban osztottunk meg gondolatokat és – a tőlünk megszokott módon – megoldást is. Sokan talán legyintettek, ’nálunk tiszta a levegő’. Azonban van egy lappangó fenyegetés, amit minden helyiségben mérni kell.

Sokat ül egy irodában és a nap végére teljesen kimerül? Szinte nem is forognak a gondolatai és majd leragad a szeme? Gyermeke is panaszkodik, hogy az utolsó órákon már alig tud koncentrálni, a tananyagra, tanárra figyelni? Ne gondolja, hogy ez a napi terheléstől, vagy a közismert nevén ebéd utáni ’kajakómától’ tapasztalható! Sokkal alattomosabb ellenfél tehet minderről. A felszín alatt láthatatlanul Ön felé úszó krokodil, a magas fűben lapuló oroszlán neve nem más, mint szén-dioxid! Amely a gázszivárgás veszélyétől teljesen mentes környezetben is megjelenhet. Egyszerűen a helyiségben tartózkodók kilégzése, valamint a szellőztetés hiánya vezethet olyan szintű szén-dioxid koncentráció növekedéshez, mely már fizikai tüneteket is kiválthat!

Szakmai partnerünkként minden bizonnyal vett már részt kollégáink valamelyik előadásán, konferencián vagy partnernapon. Észrevette, hogy mindig nyitott ablaknál tartjuk előadásainkat? Nem fázósak vagyunk, csupán tudatosan odafigyelünk arra, hogy az adott helyiségben mindig friss legyen a levegő. Persze nekünk ez a szakmánk idén már 25 éve. Egy irodavezetőnek, a gyermekeink tanítására figyelő tanárnak, vagy egy konferencia rendezvényesének nem biztos, hogy eszébe jut ez.

Van e megoldása a Szenzortechnika Kft-nek a hatékony szén-dioxid mérésre?
A válasz természetesen igen! Kínálatunkban megtalálható az ARANET4 szén-dioxid érzékelő, melyet kifejezetten olyan helyiségekhez, terekhez fejlesztettek ki, ahol a mérést személyvédelmi okok indokolják.

De miben több az ARANET4 attól a szén-dioxid szenzortól, amit most használok?
Abban, hogy az előző anyagunkban bemutatott ARANET PM-hez hasonlóan ez az eszköz is méri a levegő minőségét. Az ARANET PM-től eltérően azonban nem a szállóport, hanem olyan fontos adatokat, mint hőmérséklet, páratartalom és légnyomás.

Így hát az ARANET4 ideális választás lehet iskolák, óvodák, irodák légminőségének mérésére, az ott tartózkodók védelmére.

Az ARANET4 önállóan működő egység, melynek hosszú távú üzemeléséhez mindössze két darab elemre van szükség. A töltöttség, a mérési adatok egy LCD kijelzőn tekinthetőek meg, határérték túllépés esetén pedig hangjelzéses figyelmeztetés érkezik.

Felkeltettük figyelmét? Kérdése merült fel? Kollégáink állnak rendelkezésére. Vagy látogasson el webáruházunkba: www.klímaműszer.hu

 

Ha pedig elbizonytalanodott légminőség témában, ajánljuk figyelmébe az erről szóló rövid videót. 

Közzététel dátuma: 2023. március 27.

Csatlakozz hozzánk: Facebook