A gázérzékelők szállodai felhasználásának előnyei!

A gázérzékelők szállodai felhasználásának előnyei!

Egy ’átlagos’ szállodában számos indok támasztja alá a gázérzékelő központok alkalmazását. Mélygarázsok gázmonitorozása, oxigénszint, szén-monoxid és szén-dioxid érzékelés. Magyarország azonban a fürdők országa. Az ország bármely pontján találunk tíz kilométeres körzetben termál vagy gyógyvizes wellness szállodát. Ezen egységek bővített infrastruktúrája pedig még inkább indokolja a gázérzékelő központok alkalmazását.

Az utóbbi években a technológia számos területen hozott magával forradalmi változásokat, amelyek közül az egyik legkiemelkedőbb a szállodai automatizáció területén tapasztalható. Az okos otthonok és az ipari automatizáció iránti növekvő érdeklődés hatására a szállodai szektor is fokozatosan alkalmazkodik az új lehetőségekhez. Ebben a folyamatban a gázérzékelők szerepe kiemelkedő fontosságú, különösen a vendégek biztonságának szempontjából.

A szálloda fűtésrendszere, a konyhák gázzal üzemelő egységei, a termál-gyógyvizes részlegek ipari berendezései, a szobák takarítása során felhasznált és egymással esetleg kölcsönhatásba lépő vegyszerek, a konferenciatermek megfelelő szén-dioxid szintű levegője, a lakosztályok kandallóiban lobogó tűz. Ez csupán néhány gázforrás, melyek monitorozása elengedhetetlen egy modern szálloda esetén.

Erre elsősorban a vendégek aktív biztonsága miatt van szükség, hiszen egy gázszivárgás esetén gyors beavatkozásra van szükség. Az időben észlelt incidens akár életeket, de mindenképpen a szálloda jó hírnevét jelentheti. A Szenzortechnika Kft SENS-EX érzékelőközpontjai képesek azonnal észlelni a potenciális veszélyeket, mint például a szivárgó gáz vagy a szén-monoxid, és azonnal riasztani a szálloda személyzetét. Ezáltal a gyorsabb reakció lehetővé teszi a helyzet kezelését, még mielőtt a probléma súlyosabb következményekkel járna.

Rendszereink könnyen telepíthetőek, modulárisan bővíthetőek és képesek akár több száz érzékelőt kezelni. Kérdezze munkatársainkat megoldásainkról!

Csatlakozz hozzánk: Facebook