A gázérzékelő mindig figyel, de ki figyel a gázérzékelőre?

Épületüzemeltetőként nagyon megnyugtató tudat, ha egy profi gázérzékelő rendszer vigyáz az objektumban tartózkodók egészségére. Ám ahogy az idő telik, az érzékelőrendszer is törődést igényel. Ebben az anyagunkban azokat a fontos tudnivalókat mutatjuk be, amelyekkel a legtovább élvezheti a rendszer előnyeit.

Napjainkban már közhely, hogy a technika rohamos léptekkel fejlődik. Egyes területeken, mint az informatika, telekommunikáció, autógyártás, ami tíz éves, az már elavult, szinte kőkori technikának számít. A mobiltelefon és okoseszköz gyártók évente adnak ki újabbnál-újabb modelleket, míg az autógyártók is 3-5 évente adnak ki modellfrissítést.
Szerencsére a gázérzékelés területén ez a technikai avulás nem jellemző. Természetesen a gyártók folyamatosan dolgoznak fejlesztéseken, új megoldásokon, de ezek nincsenek hatással a korábban telepített rendszerek működésére, minőségére, esetleges kompatibilitására. 

Mitől függ egy gázérzékelő rendszer élettartama?

Minden az alapoknál kezdődik, vagyis fontos a rendszer jó tervezése, amit ideális esetben szakember végez el. A Szenzortechnika Kft munkatársai évtizedes tapasztalattal, hatalmas eszközismeret birtokában alakítják ki a (legtöbb esetben) egyedi igényekre szabott rendszereket annak érdekében, hogy az a legtökéletesebben működjön. Ennek alapján történik meg a telepítés is, ahol arra is ügyelünk, hogy a rendszer kiépítés a legkevesebb ’felfordulással’ járjon. A rendszer azonban annyira hatékony, amennyire azt kezelni tudják, így fontos, hogy a gázérzékelőket a helyi személyzet megfelelő módon kezelni tudja.

Rendszereink telepítése után oktatást tartunk, az épületüzemeltetők számára.

A gázérzékelőket azonban nincs mindig idő felügyelni, így fontos a megfelelő jelzőrendszer is. Minden SENS-EX termékünkbe önhiba és szervizigény jelzőrendszer kerül beépítésre, így meghibásodás esetén maga az eszköz jelzi a javítási igényt. Ehhez pedig a Szenzortechnika Kft országos szervizhálózattal áll ügyfelei rendelkezésére.
Fontos azonban tudni, hogy a SENS-EX szenzorok élettartama (szenzortechnológiájukból adódóan) vegyi cellás érzékelők esetén 2-3 év, félvezetős érzékelők esetén 3-5 év, infrás érzékelők esetén 5-10 évig is problémamentesen működnek.

Amennyiben Ön most vásárolt egy jól tervezett, telepített SENS-EX rendszert, akkor az a megfelelő karbantartás mellett hosszú évekig vigyázni fog a biztonságára.

Ha már régebbi rendszert üzemeltet, érdemes átgondolnia a rendszer cseréjét, felújítását. Idén erre tökéletes az alkalom, hiszen a 25 éves Szenzortechnika Kft.

Igen, ez egy olyan születésnap, amikor mi adjuk az ajándékot. Folyamatos akcióinkat figyelemmel kísérhetik a www.szenzortechnika.hu illetve a www.klímaműszer.hu weboldalunkon.

 

Csatlakozz hozzánk: Facebook