Exkluzív Interjú a Cég Alapítóival: Mérföldkövek a Szenzortechnika Kft. 25 Éves Jubileumához

25 éve alakult a Szenzortechnika Kft. Hogyan jött az ötlet, hogy a gázérzékelés területével foglalkozzatok?

Tóth Ferenc ügyvezető társammal egy munkahelyen dolgoztunk azonos területen és a munkakapcsolat barátsággá alakult. Sok időt töltöttünk együtt a munkahelyen és többször a szabadidőnkben családilag is összejártunk. Az ebéd és étkezés már akkor is kapcsolatépítő szereppel bírt és sokszor ebédeltünk együtt. A barátság mellett a munkakapcsolat is gyümölcsöző volt és úgy gondoltuk akkor még fiatal titánként, hogy mi is tudnánk céget vezetni, irányítani és éreztünk magunkban tudást, képességet, hogy a meglévő tapasztalat és piacismeret alapján hogyan lehetne felépíteni egy céget az ipari gázérzékelés piacán, ráadásul megvolt a termék is amit szerettünk volna értékesíteni. Tóth Ferenc volt elsősorban felelős a műszaki területekért, jómagam pedig a gazdasági ügyekért, míg az értékesítéssel mindketten aktívan foglalkoztunk. Néhány éven belül ez a kettős szerencsésen kiegészült Kós Zoltánnal, akinek a SENS-EX(x) termékek többségének meglétét köszönhetjük.

Miben látjátok a Szenzortechnika Kft. sikerének a titkát?

Jókor voltunk jó helyen és a megfelelő munkatársakkal, tulajdonosi közösséggel megtaláltuk az ügyfelek igényeinek megfelelő termék- és szolgáltatás portfóliót. A Szenzortechnika élen járt/jár a rugalmasságban és az ügyféligények minél pontosabb teljesítésében. Azt kell mondjam jellemzően nem ismertünk/ismerünk megvalósíthatatlan feladatot a gázérzékelés területén. Jól szervezett fejlesztés, gyártás és szerviz tevékenységgel maximális rugalmassággal feddjük le ügyfeleink igényeit. Összességében bár az évek száma növekedett nemcsak a Szenzortechnika Kft., de a mi életünkben is igyekeztünk megtartani kezdeti agilitásunkat és vágyunkat, hogy egy igazán maradandó értéket hozzunk létre. A kitűzött cél pedig elég grandiózus, hogy folyamatosan törekedjünk a fejlődésre és az ügyfelektől érkező visszajelzések maximális felhasználására. Mára úgy érezzük a magyar piac egyik meghatározó cégévé váltunk a gázérzékelés piacán, ideje hogy ennek megtartása mellett kilépjünk SENS-EX(x) termékeinkkel a nemzetközi piacokra.

Egy cég indulása után mindig vannak nehézségek, akár létező piacra lép, akár egy új szolgáltatással indul. Mi volt a legnagyobb nehézség, amivel a Szenzortechnika Kft-nek meg kellett küzdenie a korai években?

A Munkaerő megtalálása, finanszírozás biztosítása. Mindig figyeltünk arra, hogy csak olyan vállalásokat tegyünk amit biztosan be is tudunk tartani, ezért sokszor volt az hogy a tulajdonosok is sok esetben aktívan részt vettek a tevékenységekben. Voltunk szervizelni, telepíteni, ha kellett anyagot szereztünk be és ritkán volt 40 órás munkahetünk. Ha hazamentünk, vagy otthon voltunk a gondolataink még akkor is a Szenzortechnikán jártak/járnak. Ahogy egy kollegina mondja, mintha egy gyerek lenne, amire akkor is gondolunk, ha nem ott vagyunk. Mindig is a legjobbat akartuk és akarjuk, hogy „büszkeséggel” gondolhassunk a Szenzortechnika Kft-re és megfelelően tereljük céljaink felé az úton. Ehhez mindig kerestük a megfelelő munkatársakat, partnereket, akik segítették munkánkat.

A Szenzortechnika Kft. elmúlt 25 éve igazi sikertörténet. Mi az az eredmény amire a legbüszkébbek vagytok?

Maga a 25 év. Egy szinte folyamatosan növekedő cég irányításában, mely céget egyre több munkavállaló viszi előre a szintén folyamatosan növekvő céljaink elérésében és ez a cég ma Magyarországon a piac legjelentősebb szereplői között van nemcsak a tulajdonosok szerint. Büszkék vagyunk, hogy Magyarországon az elsők között volt címzett gázérzékelő rendszerünk, hogy sokszor a gázérzékelő helyett már a mi márkanevünkkel csak SENS-EXként adják meg – továbbá Magyarországon - ismereteink szerint az egyetlen MSZ EN 50545-1 szabványnak megfelelő teremgarázsra specializált SENS-EX gázérzékelő rendszerrel rendelkezünk, hogy a legtöbb munkatársunk a ma divatos néhány év helyett több, mint 5 éve nálunk dolgozik, sőt van olyan aki már több mint 20 éve aktív részese sikerünknek. De leginkább arra vagyunk büszkék, hogy ügyfeleink sok-sok évig fenntartják velünk kapcsolatainkat, így van olyan kapcsolatunk mely szinte egyidős cégünkkel és szinte mindig megkeresnek amennyiben gázérzékeléssel kapcsolatos igényük jelentkezik.

Hogyan látjátok, hol fog tartani a Szenzortechnika Kft. 25 év múlva?

Maga az 50 év, most hogy már mindhárman elmúltunk 50 évesek különlegesen hangzik és kicsit talán felfoghatatlan is, de örömünkre szolgálna, ha még 25 év múlva is a Szenzortechnika Kft. a gázérzékelést jelentené, de akkor már nemcsak Magyarországon, hanem több országban is a piac jelentősebb szereplőjeként.

Vannak-e olyan tervek a közeljövőre nézve, amibe esetleg beavatnátok az olvasókat?

Szeretnénk megjelenni külpiacokon is, valamint a termékpalettánk megújításán is dolgozunk, hogy az innováció terén továbbra is a gázérzékelés első felében maradhassunk, egyre nagyobb teret engedve például a MODBUS kimenetnek, de tervezzük a címzett rendszereink grafikus megjelenítésének fejlesztését is.

+1 válasz:

Idén ünnepeljük fennállásunk 25. évfordulóját, és ezúton is köszönjük, hogy ez megvalósult! Az évek során tapasztalt növekedés és siker elsősorban az ügyfeleknek köszönhető, akik több évig is partnereink az úton és visszajelzéseikkel, megrendeléseikkel támogatják vállalkozásunkat. A 25 év és a gázérzékelés területén elért eredményeinket az Ügyfeleinkkel kialakított hatékony és kölcsönös előnyökön alapuló munkakapcsolatoknak köszönhetjük. A cég és munkatársainak nevében reméljük, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal méltók voltunk figyelmük megnyerésére. Igyekszünk a jövőben is megfelelni az Önök igényeinek és elvárásainak. Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy minél jobban megismerjük elvárásaikat, hogy igényeikre minél jobb minőségben biztosítsuk a megoldásokat az ipari gázérzékelés, valamint a hűtés- és klímatechnikai területén.

Nagyra értékeljük bizalmukat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbra is olyan szolgáltatást és termékeket nyújthassunk Partnereinknek, amit megérdemelnek.

Csatlakozz hozzánk: Facebook