Bővebben az új ATEX direktíváról …

Miért fontos partnereink számára?
Korábban már tájékoztattuk olvasóinkat, hogy megújításra kerültek ATEX tanúsítványaink. Miért fontos ez partnereink számára? – teszik fel többen a kérdést.

A háttérben az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa, 2014/34/EU irányelve áll, mely előírja „a robbanásveszélyes légkörben való használatra szánt felszerelésekre vonatkozó tagállami jogszabályok” harmonizációját. Megalkotására azért volt szükség, mert a korábban érvényben lévő, ide vonatkozó 1994/9/EK irányelvet már többször módosították és újabb módosításokat igényelt. Az áttekinthetőség érdekében átdolgozták a korábbi irányelvet és újat alkottak helyette. A direktívát Magyarországon a 35/2016. (IX. 27.) NGM rendelte helyezte hatályba.
Ennek megfelelően, jelenleg csak a 2014/34/EU direktíva szerinti EU típusvizsgálati tanúsítvánnyal rendelkező robbanásbiztos berendezések hozhatók forgalomba. Az új típustanúsítványaink megszerzésével eleget tettünk ezen előírásoknak, partnereink részére az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékeket szállítjuk. Az ilyen típusú, egyéb eszközök beszerzésénél érdemes körültekintően eljárni, hogy a forgalmazó által kínált típusok megfelelnek e ezen szabályozásnak.

 

Közzététel dátuma: 2017. szeptember 11.

Csatlakozz hozzánk: Facebook