A 3 leggyakoribb veszély, ami egy raktár levegőjében ránk leselkedhet

A modern logisztikai rendszerek alappillérei a raktárak, melyek azonban számos veszélyt is tartogatnak az ott dolgozók számára. A nyilvánvaló baleseti lehetőségek  mellett a levegőben terjedő veszélyek kockázatát általában alábecsülik. Az alábbi anyagban a három legveszélyesebb fenyegetést mutatjuk be. Az első kettőt bárki azonnal rávágja, aki foglalkozott már gázérzékeléssel vagy gázvédelemmel, a harmadikat azonban kevesen találnák ki.

Szén-monoxid
A gyakran "csendes gyilkosnak" nevezett szén-monoxid akkor keletkezik, amikor a gáz nem ég el megfelelően, különösen a megfelelő szellőzés nélküli helyiségben, és számos ipari folyamat - a fémgyártás, a vegyipari folyamatok, valamint a szén- és dízelmotorok működése - mellékterméke.

Szén-dioxid
A szén-dioxid a belélegzett levegő természetes mellékterméke, így normál koncentrációban (kb.0,037%) nem káros. A szén-monoxidhoz hasonlóan azonban még magasabb és veszélyesebb koncentrációban is színtelen és szagtalan marad, így a megfelelő gázérzékelő berendezés használata nélkül komoly egészségügyi következményekkel járhat a gázkitettséget elszenvedők számára.

Por
A por egy laikus számára hétköznapinak és ártalmatlannak tűnhet, de minden tapasztalt szakember pontosan tudja, hogy milyen veszélyes lehet. Ez az egyik legelterjedtebb légszennyező anyagtípus a raktárakban, mivel a porfelhők mindenféle szabványos művelet során keletkezhetnek, mint például anyagmozgatás, komissiózás, be és kirakodás. A porral kapcsolatosan a hosszú távú folyamatos kitettség rejt igazi veszélyeket, mert olyan betegségeket okozhat, mint a tüdőrák, az asztma és a krónikus tüdőbetegség.

Éppen ezért az Ön gázérzékelő rendszerei képezik az egyik első védelmet a potenciálisan halálos balesetekkel szemben. Ha úgy érzi, munkatársai gázvédelme nem megfelelő, vagy a korszerűsítésen gondolkodik, akkor mi itt a Szenzortechnika Kft-nél 25 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk rendelkezésére.

Közzététel dátuma: 2022. október 13.

 

Csatlakozz hozzánk: Facebook